2010 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Gatvės stiliai

Lolita
Šis stilius vienas iš atpažinamiausių stilių Japonijos gatvių stiliuose.Jis išplitęs ir daugelyje kitų šalių.
Į šį stilių įeina:

Gothic Lolita-dažnai pasižymi tamsiomis spalvomis,kryžiais,šikšnosparniais ir vorais ir kitais populiariais gotikos simboliai.Sijonais paprastai yra ilgesni negu iki keliu, palaidinukes puošia nėriniai,kojines ir batai būna iki keliu.

Sweet Lolita- tai vaikiškiausias stilius, vaizduoja gyvūnus, pasakų veikėjus. Jis pasižymi pastelinėmis spalvomis, kartais ir juoda,tamsiai mėlyna ir raudona. Elegantiški skėciai ir minkšti žaislai yra populiariausi aksesuarai šiame stiliuje.

Klasikine Lolita - tai labai tradicine lolita. Dėmesys sutelkiamas i šviesias spalvas pavyzdžiui mėlyna,žalia ir raudona.


Ganguro Šis stilius tarp Japonių tapo populiarus 2000m. Paprastai šio stiliaus merginos dėvi ryškius kostiumėlius,mini sijonus.Būna šviesinami plaukai,priklijuojamos blakstienos,akys paryškinamos juodu arba baltu pieštuku.Apyrankes,žiedai,grandinėles ir batai ant platformų.

Kogal Šis stilius atrodo panašus i įprastas aukštesniosios mokyklos (High School) uniformas, tačiau šio stiliaus sijonai yra trumpesni,nešiojamos loose kojines ir kiti pakeitimai. Merginos save vadina gyaru. Šis stilius buvo labai populiarus 1990m.,bet veliau populiarumas sumažėjo.

Visual Kei Ši stilių sudaro ryškus makiažas,neįprasti plauku stiliai ir labai spalvingi kostiumai.

Cosplay Tai stilius skirtas pasirodymams, kai žmones persirengia Anime, Mangu personažais, kartais live action,tv laidu, japonu pop muzikos grupių nariais.

Justė Nr.6
Straipsnis apie Harajuku stilius


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2 komentarai:

  1. wahh i loce gothic lolita...very match...ahmm the girl who's wearing a whole black dress..the one seating on bed thats kipi the goddess of cosplayer.....and a model at japan,..try ro visit this site

    http://www.myasianfashion.com/

    some gothic lolita...dress was here

    http://www.innocent-w.jp/

    AtsakytiPanaikinti