2010 m. sausio 31 d., sekmadienis

Suši su Filadelfijos sūriu ir ikrais
















Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Juostelėmis supjaustome lašišą bei agurką. Išverdame ryžius. Reikės 200 g ryžių ir 275 g vandens. Ryžiams užvirus, puodą uždenkite ir pavirkite apie 5 min. Tada nuimkite nuo viryklės, nupilkite vandenį ir palaikykite 10 min. Dabar apipilkite ryžius tokiu padažu:
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
2 šaukštai ryžių acto
visa tai sumaišius, kaitinkite, kol ištirps druska su cukrumi. Padažu užpilti ryžiai atvėsinami ir galima pradėti ruošti suši. Pasiruoškite indą šalto vandens, kuriame pašlapinsit rankas,kad jų neliptų ryžiai. Taigi, pavilgę rankas, ant dumblių lapo prietolygiai dėkite ryžių sluoksnį, vis paspausdami juos. palikite vieną dumblio lapo kraštą neuždengtą ryžiais - ta vieta bus sulipinamas ritinėlis. Tuomet apverskite viską, kad dumblio lapas liktų viršuje (ryžiai apačioje) ir juostele bei sūrį. Nepridėkite per daug - taip sušis bus tvirtesnis. Bambukinio kilimėlio susukite ritinėlį ir patepę tuščią dumblio kraštą vandeniu, suklijuokite. pagalbaApvoliokite suši ritinėlį ikruose ir vandeniu pašlapintu aštriu peiliu

Sušio gabalėlis pašlakstomas citrinos sultimis ir valgomas pavilgius į sojos padažą, sumaišytą su vasabi.
dumblio vidurį dėkite įdarą - agurko, lašišos juosteles supjaustykite 8 lygiais gabalėliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą